Nederrijn bij Wageningen


Nederrijn bij Wageningen (GPS tracklog 12 km)
Als alternatief voor een "tussendoortje" van de WKV zijn we bij gebrek aan deelnemers gewoon maar met z'n tweeën een stukje Nederrijn op- en neer gevaren. Omdat de Nederrijn door stuwen afgesloten is staat er vrijwel geen stroming, ook doorgaande beroeps- en pleziervaart worden door de stuwen "ontmoedigd". Hierdoor is de Nederrijn voor kano's een redelijk rustig stuk vaarwater, waar je vooral langs mooie uiterwaarden en oude steenfabrieken vaart, met uitzicht op de steile rand van de Veluwe en in de verte de papierfabriek in Renkum.

Dit was voor mij de eerste keer dat we met z'n tweeën in mijn Quattro voeren, op zich wel een aparte ervaring, het vraagt meer coördinatie en concentratie, als je niet gelijk peddelt slaan de peddels zo tegen elkaar. Achteraf bleek deze dag ook nog eens de natste in 100 jaar geweest te zijn, het (expeditie)spatzeil van mijn boot bleek echter uitermate afdoende om ons vanaf borsthoogte droog te houden. Alleen bij uitstappen kwam nog even de heftigse bui van allemaal om ons toch nog even goed nat te maken.

Foto's

papierfabriek

lunch bij Lexkesveer

De bui bij uitstappen
GPS tracks

Trackfiles zijn in het TRK formaat, dit is in de meeste GPS'en en kaartprogramma's te importeren. Je kan ze downloaden door rechts te klikken op de links beneden en "Save Target As.." te kiezen. Meer informatie is hier te vinden.

Laatste wijziging: 18-9-2004