Wilnis e.o.

Geïnspireerd door een recent aangeschafte kaart met vaar- en kanoroutes maar eens geprobeerd de Bijleveld en/of Gagelroute in de buurt van Wilnis te varen. Het instappunt bij het recreatie-eiland aan de Heinoomsvaart zag er in ieder geval veelbelovend uit. Zowel een kanovlonder als een iets hogere walkant, grasveldje met vlak ernaast een parkeerplaats en daarbij ook nog een toiletgebouwtje. De inzetplaats ligt aan twee bepijlde kanoroutes, behalve de Bijleveldroute loopt ook de wat langere Kromme Mijdrechtroute erlangs.

Na opbouwen en instappen bleken de routes maar in één richting te lopen. Zuidwaards dus maar. Na nog geen kilometer staan er bordjes "Bijleveldroute linksaf" en "Kromme Mijdrechtroute rechtsaf", echter geen zijsloten maar alleen kanovlonders en bordjes "Overdraagplaats". Ik zat net en had dus geen zin in gesjouw en ben daarom maar de vaart verder zuidwaards gevaren, tot deze op een sluis eindigde. Wel een mooi rustig stuk, veel weidevogels.

Bij de sluis maar weer omgedraaid en de route nu tegen de richting in gaan varen. Het stuk ten noorden van de inzetplaats is een stuk saaier, kaarsrecht met aan één kant een fietspad. In Wilnis vaar je een slinger langs de huizen en onder een brug door, tot de vaart op de ringvaart van één of andere polder uitkomt.

Foto's

bomen bij de overdraagplaatsen

onderweg

huisje langs de kant

Waypoints

Coördinaten en de zogenaamde "Map Datum" zijn volgens het RD systeem, zoals gebruikt op topografische kaarten. Voor instellen van de GPS ontvanger zie hier.

coördinaten
121957 465462 Inzetplaats recreatieparkeerplaats

Aanrijroute

Laatste wijziging: 10-6-2009