Naardermeer

   

Dat groene stipje in de verte ben ik dus (met dank aan Ted Schrover)
Normaal streng verboden, maar Natuurmonumenten organiseert af en toe een kano excursie onder begeleiding van een boswachter. Zeer de moeite waard, maar reserveren noodzakelijk, maximaal 12 boten, en snel vol, dus tijdig reserveren.
Deze tocht was voor mij de eerste keer dat ik samen met andere kano's op het water was, en mijn Klepper hield zich kranig in vergelijking tot de rest. Meestal voer ik ergens vooraan, het enige natte pak was niet van mij, en natuurlijk veel bekijks en vragen over die vreemde boot.

Een medevaarder blijkt ook een website te hebben, die vind je hier, ik ben zo vrij geweest de enige foto waar ik mezelf op meende te herkennen hiernaast neer te zetten.

Op de website van Natuurmonumenten staan trouwens (voor leden) nog meer kanoroutes beschreven, die wel zonder reserveren te bevaren zijn.

Daarnaast begeeft Staatbosbeheer zich af en toe ook op het water, een overzicht van hun tochten schijnt op Kano club te staan. Details heb ik hier niet van, wel de tip om eens op de Kager plassen te gaan kijken.

laatste wijziging: 8 juni 2002