Ken ik die Kees niet ergens van?

Iedereen leert in de loop van zijn leven heel wat mensen kennen, en verliest de meeste daarvan ook weer snel uit het oog. Misschien opgeroepen door een reunie, het inventariseren van fotoarchieven of zelfs als symptoom(pje) van een mogelijke midlife–crisis heb je soms de behoefte om sommige draden weer op te pakken. Ooit in zo'n stemming begon ik deze website, voor eenieder die ook zoekende is wat losse eindjes om mee vast te knopen. (om toch maar in scheepstermen te blijven)

Naamgenoten

Een zoektocht via AltaVista gaf, toen ik begin 2000 met deze pagina begon, drie andere websites waar mijn naam in voorkwam.
Er waren toen maar een paar andere Kees van der Meij'en aanwezig op het net, één schijnt iets met de educatieve dienst van Artis te maken te hebben, een ander verkocht bij "The Greenery" een eerste opbrengst van een of andere groente voor het goede doel. Later vond ik nog een paar naamgenoten, voornamelijk in de bollenstreek waar ik ook zo'n beetje vandaan kom, maar voor zover ik kan nagaan geen familie.

Voor zover ik weet ben ik ook geen familie van de van der Meij'en die meer bekend zijn van radio en tv.

Een korte biografie

Bezigheden

Fotografie

In de jaren met een wat actiever verenigingsleven heb ik tamelijk intensief gefotografeerd, voornamelijk zwart–wit, en later ook dia's. Er is ook wel eens wat gepubliceerd, onder andere op een affiche van 'Een slok aarde' van Heinrich Boll door Theater '77 uit Breda.

Tegenwoordig doe ik alles digitaal, tot en met het scannen van de oude negatieven en dia's. Voorlopig ben ik nog wel even bezig, ik schat dat ik nog zo'n 3000 negatieven te gaan heb.

Muziek

In de loop der jaren heb ik in diverse koren gezongen, eerst in Dieren bij het Poenkto jongerenkoor, daarna bij Sint Michael in Schipluiden. Met die laatste heb ik diverse grote uitvoeringen gehad, werken van Bach, Handel, Vivaldi, en als een van de hoogtepunten de Carmina Burana van Orff.
Door omstandigheden heb ik het koorwerk al weer een aantal jaren geleden vaarwel gezegd, en 'knutsel' nu wat in m'n eentje met electronische muziek.

Groepsvakanties

Tot mijn 25ste heb ik een aantal vakantiekampen van het LCGJ meegemaakt, meestal als deelnemer, maar ook een keer als leider. Bestemmingen waren Denemarken, Kuhtai in Oostenrijk (2x), Zwalk(zeil)kampen in Friesland (2x) en ook twee keer met de tjalk Elbrich in en om Friesland.
Het (mee)leiden was een kamp voor 8–12 jarigen in Garderen.
Daarna ben ik een paar keer met de SNP meegeweest, zeilen rond de Orkneys, en rondreizen over de Azoren en door Australië.

Sport

Geen georganiseerde sporten waar men mij van zou kunnen kennen, wel fiets en wandel ik en heb ik tegenwoordig een vouwkano. Die laatste, zoals je al gemerkt hebt, vormt tegenwoordig het hoofdbestanddeel van deze website.

Wikipedia

Beroepsmatig ben ik ook al bezig met het uitdragen van kennis, sinds zomer 2004 neem ik actief deel aan Wikipedia, een "Open Source" encyclopedie. Iedereen die wat te vertellen heeft over wat dan ook mag er aan bijdragen. Op die manier groeit langzaam maar gestaag een uniek naslagwerk, met in de zomer van 2004 alleen al in de nederlandse editie al zo'n 33000 artikelen. In februari 2006 was het aantal artikelen de 130 000 gepasseerd en in mei 2007 ging de teller alweer over de 300 000 heen. Medio 2005 ben ik aangesteld als moderator, wat inhoudt dat je als vraagbaak en voorbeeld voor de gewone gebruikers fungeert en een actievere rol speelt in het bestrijden van vandalisme, iets wat door de open structuur van Wikipedia helaas maar al te vaak voorkomt.
Als je zelf wil bijdragen raad ik aan wel even de gebruiksaanwijzing te lezen, en je moet er ook wel een beetje tegen kunnen dat anderen je bijdragen weer aanpassen of aanvullen, maar het samendoen is eigenlijk ook één van de leuke aspecten ervan. Voor wie me daar zoekt, ik werk onder de naam Caseman. terug naar AF

Laatste wijziging: 3-6-2007