Vouwkano met vouwfiets

Met dank aan Bert uit Maastricht, die mij het volgende vertelde nadat hij een maand daarvoor zijn eerste vouwkano tweedehands gekocht had. De boot is een Klepper Aerius I (expedition) en het fietsje is een Onza Mini bike die onder eigen merk door postorderbedrijven en winkelketens verkocht werd.


Op het water (Maas)
Ik ben de laatste tijd bezig geweest met het fabriceren van een lichtgewicht aanhangertje voor achter de fiets waarmee ik m'n Klepper van huis uit naar het vaarwater kan vervoeren. De fiets is inschuifbaar (niet te verwarren met een vouwfiets want die is vouwbaar; een inschuifbare fiets is platter en heeft een lager zwaartepunt dan een vouwfiets). Ik neem de fiets mee op de kano waarbij het aanhangertje fungeert als frame op de kano waarop ik de fiets vastsjor. Als ik geen zin heb om tegen de stroom in weer naar het vertrekpunt te peddelen kan ik met het hele zaakje gewoon naar huis fietsen. Ik heb het deze winter twee keer uitgeprobeerd tijdens kortere Maastochtjes en het werkt goed. Het kost natuurlijk wel wat meer tijd al dat in- en uitpakken en vastsjorren. Alleen moet ik nog iets zien te fabriceren waardoor de fiets wat sneller gaat want er zitten geen versnellingen op waardoor ik me te pletter trap.


en op het land

Birdy
Nieuwsflits: Bert berichtte me dat hij zijn fiets heeft opgewaardeerd en nu een Birdy vouwfiets met 21 versnellingen heeft! terug naar AF

Laatste wijziging: 14-10-2004